Copyright © 2024 Home - Build A Website - www.kokoontumisajot.eu

fim-lyhytoppimäärä

FIM-Rally lyhyt oppimäärä.

Fimiin ilmoittaudutaan omien kerhojen kautta, jotka taas lähettävät ilmoittautumiset Moottoriliittoon.

Ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään noin 3-5- kuukautta ennen tapahtumaa eli yleensä jo helmi- maaliskuun aikana. Esim. vuoden 2013 Fimiin on ilmoittauduttava, eli SML:n on lähetettävä ilmoittautumiset järjestäjälle 31.maaliskuuta mennessä.

Paikan päällä ei enää pysty ilmoittautumaan, ainakaan virallisesti, mutta on joskus joku myös otettu ralliin mukaan portille ilman ennakkoilmautumista.

Jos et ole ilmoittautunut, mutta haluaisit saapua tapahtumaan kannattaa kysellä esim. TFMK:lta jos joku ilmoittautunut on joutunut perumaan ja voisiko kyseisen henkilön ilmoittautumisen ostaa. Ilmoittautumismaksu pitää maksaa ilmoittautumisen yhteydessä ennakkoon eikä sitä palauteta jos ei paikan päälle pääsekkään.

Kyseessä on kilpailu vaikkei sitä aina tapahtumassa huomaakkaan kuin ehkä vasta viimeisen päivän iltana jolloin on palkintojenjako, joita sitten kyllä riittääkin. Tästä syystä vaikka oletkin jo suomessa ilmoittautunut Fimiin niin joudut vielä paikan päälläkin ilmoittautua ajamalla ns. viralliseen ilmoittautumiseen mikä tehdään maittain kukin maa omalla vuorollaan ja jossa yhteydessä saat ns. ”postimerkin”. Tämän jälkeen pyörät joutuu jättään Parc Fermeehen eli suljettuun parkkiin ihan oikeiden kilpailujen tapaan. Parc Ferme avataan ilmoittautumispäivän iltana noin. klo 17:00.

Tapahtuman ohjelma noudattaa pääsääntöisesti ao. aikataulutusta:

1.päivä ( ajat ovat noin aikoja)

klo 09:00 ilmoittautuminen alkaa. ( tämä tapahtuu niin, että joka maa aakkosjärjestyksessä ajavat ilmoittautmisportin läpi suljettuun parkkii Parc Ferme)

klo 15:00 viimeinen maa ilmoittautuu.

klo 16:00 Ilmoittautuminen päättyy (tämän jälkeen saapuvat eivät pääse enää tuloksiin mukaan)

17:00 Parc Fermee avautuu ( eli pyörät saa pois "karanteenista")

18:00 Ruokailu

20:00 Avajaiset ja iltajuhla

 

2. päivä

09:00 Kietoajelu alkaa ( kiertoajelu tapahtuu busseilla, junilla, laivoilla, ratikoilla tai milloin mitenkin, ei kuitenkaan omilla pyörillä jos ei erityisesti niin halua)

17:00 kiertoajelu päättyy

18:00 ruokailu

20:00 Interclub ja erikoispalkintojen jako ja iltajuhla

 

3. päivä

11:00 kansojen paraati

18:00 ruokailu

20:00 palkintojenjako

22:00 päättäjäiset ja FIM-Rallyn  järjestelyoikeuden vaihto.

23:00 musiikkia ja tanssia

 

FIM-rallyissä on normaalisti vähän järjestävän maan motoristeja sillä he eivät pääse tuloksiin, mutta saavat ns. postimerkin.

Viiden Fimin jälkeen pääset Meritum Holdereiden joukkoon josta todisteena kunniakirja ja Meritum-merkki. Sen lisäksi saat osallistua Meritum-Fimiin. Hakemukset ”postimerkeillä ” liitettynä jätetään Moottoriliittoon aikaisin syksyllä eli jo ehkä elokuussa. Meritum-merkki ja kunniakirja lähetetään joskus talvella Fimin pääkallopaikalta Sveitsistä ja ne jaetaan saajilleen Moottoriliiton palkintojenjaossa esim. talvella 2010 ne jaettiin Kalastajatorpalla Helsingissä. Joskus ne on jaettu MP-näyttelyssä.

FIM-Rally on kolmipäiväinen kokoontuminen jossa jokaiselle päivälle on ohjelmaa. Tästä syystä paikalle tullaan yleensä päivää tai kahta ennen.

 

Fimissä käy paljon samoja motoristeja vuodesta toiseen ja siitä syystä siellä on paljon vakiintuneita tapoja ja tottumuksia. Alessandrian MC:llä on ajoasunaan paraatissa Roomanvallan aikaiset asut ja irlantilaisilla mennikäisasut. Suomella on tapahtumassa epävirallinen vastaanotto jolloin tarjotaan hiukopalaa ja virvokkeita. Pipo malliset ”Väiskit” on suosittu päähine suomalaisten joukossa.

FIM-Rally paidat ja mitallit.
Fimeissä on mailla ja kerhoilla ns. ” rallipaitoja ” joita vaihdetaan muitten osallistujien kanssa ja päätösillan paidan vaihtajaiset ovat osa Fimin epävirallista ohjelmaa. Myös tarroja ja mitaleita ovat kerhot/maat tehneet Fimiä varten, mutta viimeakoina ei enää mitaleja ole ihmeemmin näkynyt.